Суд визнав Київ власником "Київміськбуду"

Середа, 20 жовтня 2010, 17:54

Господарський суд Києва визнав територіальну громаду Києва в особі Київської міської ради власником 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуд".

Це рішення суддя Юлія Смирнова озвучила по завершенні судового засідання, повідомляють "Українські новини" .

"Позов Генпрокуратури задовольнити частково: визнати право власності акцій, які становлять 80% в основному фонді ХК "Київміськбуд", за територіальною громадою міста... у частині визнання договору (договір купівлі-продажу від липня 2009 року) недійсним - відмовити", - сказала Смирнова.

Крім того, суд встановив провадження у відношенні ТОВ "Адрем" і ТОВ " Термінал-Реєстр" - колишні реєстратори холдингу - припинити.

Реклама:

Також суд під час засідання відмовив ТОВ "Адрем" у залученні нерезидентів, заявлених як власники пакета акцій, що заперечується, як третіх осіб.

У свою чергу представник компаній-нерезидентів, які заявляють про володіння відчуженими акціями холдингу Олег Махінчук заявив, що ці компанії планують оскаржувати це рішення суду.

Крім того, він повідомив, що в середу 20 жовтня компанія Satilina Ltd. (Кіпр) подала касацію на рішення Київського апеляційного господарського суду про скасування рішення Київської міської ради від 2007 року, відповідно до якого холдингова компанія "Київміськбуд" була включена в програму приватизації комунального майна міста на 2007-2010 роки.

Суддя, у свою чергу, зазначила, що рішення суду та роз'яснення за ним сторони отримають у понеділок, 25 жовтня.

Як повідомлялося, 12 жовтня Генпрокуратура просила Госпсуд Києва визнати Київ власником 80% ХК "Київміськбуд".

Також Генпрокуратура просила збільшити предмет позову, тобто крім визнання недійсним договору купівлі-продажу цього пакету акцій компанією "Новий регіон" (Київ) визначити право власності на нього за Київрадою.

У свою чергу представник Головного управління комунальної власності Київміськадміністрації Антон Пукас заявив, що укладений в 2009 році між Головним управлінням і компанією "Новий регіон" договір купівлі-продажу акцій холдингу є незначним, тому визнання його судом недійсним не потрібно.

Крім того, Київський апеляційний господарський суд 14 жовтня скасував рішення Київради про приватизацію холдингової компанії "Київміськбуд".

5 жовтня відбулося ініційоване першим заступником голови Київміськадміністрації Олександром Поповим збори акціонерів ХК "Київміськбуд", у результаті чого також було змінено правління, спостережна рада і реєстратор холдингу.

Того ж дня Попов заявив про повернення 80% акцій холдингу в комунальну власність.

Раніше Генпрокуратура заявила про продаж Київміськадміністрацією компанії "Новий регіон" 28,46% акцій компанії "Київгаз" і 25,464% акцій компанії "Київводоканал" у березні 2010 року, а також 80% ХК "Київміськбуд" у липні 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: