"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" клянеться, що не возив кокс контрабандою

Вівторок, 19 жовтня 2010, 17:29

Найбільший в Україні металургійний комбінат "Arcelor Mittal Кривий Ріг" заперечує звинувачення Держмитслужби в спробі контрабанди коксівного вугілля.

Комбінат оцінює дії державних органів як упереджені по відношенню до підприємства, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в офіційній заяві комбінату, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" надало Держмитниці документи про ринкову ціну на коксівне вугілля, що існувала на момент підписання контракту, а також докази, що доводять: встановлена Держмитницею індикативна ціна в 380 доларів за тонну "просто не витримує критики".

"Це не ринкова ціна, таких цін просто не існує. Нам також невідомо, щоб іншим металургійним підприємствам, які імпортують вугілля, було пред'явлено вимогу розмитнювати вугілля за ціною 380 доларів за тонну", - говориться в заяві компанії.

Реклама:

При цьому прес-служба додає, що в даний час меткомбінат збирає експертні висновки з даного питання.

Як повідомив заступник голови Держмитслужби Степан Деріволков, справа за фактом спроби контрабанди "Arcelor Mittal Кривий Ріг" перебуває на досудовому слідстві у СБУ.

При цьому він зазначив, що Держмитслужба "мала всі підстави порушити кримінальну справу у зв'язку з тим, що, згідно з висновком експертів, задеклароване вугілля не відповідало тому, що було при митному оформленні".

Держмитнаслужба порушила кримінальну справу за фактом спроби контрабанди "Arcelor Mittal Кривий Ріг", що виразилося в заниженні вартості коксівного вугілля при його імпорті в Україні.

Справу порушено за фактом замаху на контрабанду 67,6 тис. вугілля на суму майже 203 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: