ЄБРР готовий допомогти покупцю "Укртелекому"

Вівторок, 19 жовтня 2010, 14:14

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий взяти участь у співфінансуванні приватизації 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком".

Про це заявив віце-президент ЄБРР Варел Фрімен, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо допомогти потенційним покупцям ("Укртелекому") профінансувати приватизацію і прийняти участь в пайовому фінансуванні в консорціумі, який переможе", - сказав він.

Перший віце-президент ЄБРР зазначив, що банк готовий працювати з усіма учасниками приватизації і не віддає переваги комусь із них.

Реклама:

"Загалом і в цілому я можу заявити, що ми готові обговорювати і пропонувати нашу допомогу, але ми не погодимося на якісь ексклюзивні умови до того, як буде обраний переможець", - додав він.

У той же час Фрімен підкреслив, що ЄБРР візьме участь у співфінансуванні приватизації "Укртелекому" лише за умови її проведення на відкритій і конкурентній основі.

"Все це можливо за умови, що цей бізнес перебуває у сфері наших інтересів і що процес приватизації буде справедливим, відкритим і проведено на конкурентній основі. І, звичайно, за умови, що переможець буде наші послуги потребувати", - підсумував перший віце-президент ЄБРР.

Як повідомлялося, Фонд держмайна 13 жовтня оголосив конкурс із продажу на аукціоні приналежних державі 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком".

Конкурс відбудеться 28 грудня, стартова ціна пакету становитиме 10,5 млрд. гривень.

На думку голови ФДМ Олександра Рябченка, держпакет акцій "Укртелекому" буде проданий за 11-12 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: