"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Штати незадоволені українською митницею

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 09:55

Американці вважають, що в Україні їх бізнес стикається зі значними проблемами.

Зокрема, із поверненням ПДВ, оцінкою товарів на митниці і квотами на експорт зерна. Про це заявила співголова ради, заступник торговельного представника США Міріам Сапіро в інтерв`ю видання "Комерсант-Україна".

"Є чимало проблем. Згадаю введення квот на експорт зерна. Це рішення ставить під питання надійність України як постачальника зерна, а також може вступити у протиріччя із зобов'язаннями України як члена СОТ", - пояснила вона.

"Уряд повідомив про розробку проекту постанови стосовно питання експорту зерна. Нам пообіцяли, що вивчать наші зауваження, щоб цей документ відповідав зобов'язанням України як члена СОТ. Я дуже сподіваюся, що це буде так", - повідомила Сапіро.

Реклама:

Окрім того, Сапіро нагадала про існуючі проблеми із поверненням ПДВ. "Як ви знаєте, повернення відбувається не належним чином, і вже накопичилася значна сума заборгованості", - зазначила вона.

Також Сапіро повідомила, що між американськими представниками і українським урядом йдуть переговори щодо спрощення митних процедур, оскільки американці в Україні стикаються з проблемою оцінки товару.

"Коли Україна приєдналася до СОТ, вона знизила митні тарифи. Але, як стали відзначати американські компанії, знизивши мито, ви почали завищувати митну вартість ввезених товарів", - говорить вона.

Нагадаємо, 14 жовтня у Києві завершилося третє засідання українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, присвячене проблемам двосторонніх економічних відносин.

Раніше і Генеральна прокуратура України почала перевірку дотримання законів, що регулюють порядок функціонування ринку зерна, у тому числі експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!