Україна може стати енергетично незалежною - очільник "Надра України"

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 09:43

Голова правління НАК "Надра України" Едуард Ставицький заявив, що запаси метану в Донецькому басейні, згідно з оцінкою фахівців компанії, становлять не менше 20-30 трлн. куб. м.

"Хочу підкреслити: якщо серйозно займатися цим питанням, то протягом наступних п'яти років можна стати енергетично незалежною державою", -сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

За його словами, "не дивно, що чимало зарубіжних компаній вивчають можливість видобутку газу в Україну". Наприклад, в "ТНК-ВР" створила окреме підприємство.

"Навіть закладений бюджет на геологорозвідку в Донецькому басейні. На наступний рік він становитиме близько 100 млн. доларів", -додав Ставицький.

Окрім того співрозмовник повідомив, що за запасами сланцевого газу Україні займає 4-е місце в світі.

Реклама:

"Розвиток технологій дає всі підстави говорити, що його видобуток - цілком здійсненна задача. Зараз справжній бум у цьому напрямку переживає Польща. Компанії Exxon Mobil, Shell і Chevron отримали ліцензії на видобуток", - підкреслив очільник НАК.

"Україна також не стоїть на місці. У нас вже є перші пропозиції від інвесторів, і ми намагаємося закласти питання геологорозвідки в державну програму", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: