"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ і Москва обговорюють швидкісний рух між столицями

Четвер, 14 жовтня 2010, 10:44

"Російські залізниці" з метою підвищення комфорту пасажирів мають намір запропонувати нову схему проходження контролю при перетині кордону в поїздах Москва - Київ.

"Наше завдання запропонувати нову схему контролю при переміщенні кордону і забезпечити зручність обслуговування", - повідомив президент компанії Володимир Якунін, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що одночасно з цим російська і українська сторони будуть обговорювати можливість введення швидкісного руху між столицями.

"Питання обговорюється, це правда", - сказав президент РЖД. Він зазначив, що і російські, і українські залізничники розуміють, що організація швидкісного руху вимагатиме значних інвестицій в модернізацію інфраструктури.

Реклама:

На початку жовтня президенти РФ і Україною на спільній прес-конференції говорили про перспективу будівництва швидкісної залізниці між Москвою і Києвом.

У вересні посол України в РФ Володимир Єльченко повідомив, що Москву і Київ, можливо, в найближчому майбутньому зв'яже швидкісний поїзд "Сапсан".

"Я зустрічався з Якуніним. Він сказав, що вони хочуть пустити "Сапсан" на Київ", - сказав тоді Єльченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: