"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова готуються розблокувати "велику приватизацію"

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 19:12

Кабінет міністрів підтримує позицію глави держави про прискорення приватизації великих підприємств і уже підготував проект указу президента щодо її розблокування.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у кулуарах саміту "Ялтинської європейської стратегії" у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз передамо (проект указу) президентові, щоб приватизувати енергетику. Це буде закінчення приватизації обленерго і теплової енергетики", - сказав він.

Водночас, Клюєв спрогнозував, що ВАТ "Одеський припортовий завод" уряд навряд чи встигне виставити на приватизацію до кінця 2010 року.

Реклама:

Як повідомлялося, урядова програма соціально-економічного розвитку України на 2010 рік передбачає скасування низки норм указу президента Віктора Ющенка №200 від 6 березня 2008 року.

Ним була встановлена заборона на приватизацію підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, до затвердження державної програми приватизації, а також заборону на приватизацію підприємств паливно-енергетичного та оборонно-промислового комплексів, транспортної сфери, житлово-комунального господарства до затвердження в установленому порядку програм розвитку цих галузей.

Новий уряд планує отримати від приватизації в 2010 році мінімум 6,35 млрд. гривень, тоді як в 2009 році надходження від неї склали 0,8 млрд. гривень.

Кабмін цього тижня уже дозволив приватизацію "Укртелекому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!