"Газпрому" більше не потрібна RosUkrEnergo

П'ятниця, 1 жовтня 2010, 10:55

Російський "Газпром" вважає неможливим повернення компанії RosUkrEnergo в схему постачань імпортного природного газу в Україні як посередника між НАК "Нафтогаз України" і російським холдингом.

Про це в інтерв'ю тижневику "Власть денег" повідомив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Це питання закрите, і як мінімум з нашого боку такої постановки питання немає. З усіх питань, як буде будуватися спільний бізнес Україна та Росії, це саме неможливе. Ми зараз працюємо з НАК безпосередньо і будемо продовжувати працювати", - сказав він.

Медведєв також повідомив, що "Газпрому" не надходили ніякі конкретні пропозиції з приводу вирішення питання про повернення "Нафтогазом" за рішенням судів 12,1 млрд. кубометрів газу компанії RosUkrEnergo.

Реклама:

50% акцій RosUkrEnergo належить "Газпрому", іншими 50% володіє компанія Centragas Beteiligungs Holding AG, 90% якої належить Дмитру Фірташу, а інші 10% - українському бізнесмену Івану Фурсіну.

До 2009 року RosUkrEnergo, закуповуючи газ у компанії "Газпром експорт", дочірньої компанії "Газпрому", поставляла його на кордон України і Росії, де за прямим договором продавала "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!