"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: У розробці шельфу зацікавлені ті ж компанії, які проявляли інтерес раніше

Четвер, 9 вересня 2010, 16:45 -

Україна розпочала активну роботу у напрямі залучення партнерів для освоєння газових родовищ на шельфі Чорного і Азовського морів.

Оскільки видобування вуглеводнів на морському шельфі потребує значних фінансових інвестицій, Україна запропонувала взяти участь у проектах освоєння родовищ провідним компаніям світу.

В той же час, Мінпаливенерго не назвало ці провідні компанії.

В коментарі "Економічній правді" аналітик інвесткомпанії "АРТ-Капітал" Станіслав Зеленецький повідомив, що у розробці шельфу можуть бути зацікавлені ті ж компанії, які проявляли інтерес раніше.

Реклама:

"У розробці шельфу Чорного і Азовського морів можуть бути зацікавлені ті ж компанії, які проявляли інтерес раніше: Vanco Prykerchenska, Exxon, Shell", - сказав експерт.

Зеленецький додав, що беручи до уваги останні події з розливом нафти в Мексиканській затоці, де нафта добувалася з глибоководних шельфів, "інтерес великих гравців нафто-газового ринку міг трішки послабшати".

"Очевидно, Vanco Prykerchenska, яку пов'язують з ДТЕК, залишиться ймовірно найбільш зацікавленою компанією в даному проекті", - резюмував співрозмовник.

На останок Зеленецький додав, що вартість проекту, на його думку, коливається від 0,5 млрд. доларів до 1 млрд. доларів.

Як раніше повідомляв міністр палива та енергетики Юрій Бойко, до кінця 2014 року Україна планує вийти на промислове видобування вуглеводнів на Чорноморському шельфі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: