В Азарова кажуть, що холодильники в людей перевіряти не будуть

Середа, 8 вересня 2010, 13:43

Уряд планує внести зміни до порядку отримання житлових субсидій, скоротивши перелік вимог до декларації громадян про доходи та майно.

Про це заявив на прес-конференції в уряді міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага, повідомляє агентство УНІАН.

"Ми скоротили декларацію із шести до одного аркуша. Це була дуже ретельна інформація, яка, на наш погляд, була зайвою. Сьогодні відповідно до нашої нормативної бази, якщо людина протягом останнього року придбала товари вартістю вищою за 12 прожиткових мінімумів, тобто більше ніж 9,7 тисяч гривень, то це потрібно задекларувати", - сказав Надрага.

Міністр також спростував інформацію про те, що нібито соціальні інспектори після звернення громадян за житловою субсидією відвідує його житло, "заглядають в холодильник та в підвал" і перевіряє їх заможність.

Реклама:

"Це від лукавого. У нас всього півтори тисячі соціальних інспекторів на всю державу, а розуміючи, що у нас 750 міських та районних управлінь соціального захисту. То в середньому на кожне управління у нас не більше 2 соціальних інспекторів", - підкреслив він.

"Тому вони ходять не тому, щоб чіплятися до когось від нудьги. А ходять в тому випадку, коли виникають сумніви, що людина чесно задекларувала", - додав чиновник.

Надрага наголосив, що для отримання житлових субсидій пенсіонер повинен надати соціальним органам лише два документи, а працюючі громадяни - три документи.

За його словами, державна допомога надаватиметься всім громадянам за умови, якщо сукупний дохід на родину не перевищує 5 тисяч гривень.

За інформацією міністра, станом на 8 вересня житлові субсидії вже нараховуються більш ніж на 300 тисяч громадян, ще 564 тисяч звернень знаходяться на вивченні органів соціального захисту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: