Тарута уже повернув Ахметову мільярд

Середа, 8 вересня 2010, 11:36

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" вже виплатила "Метінвесту" 1 мільярд гривень заборгованості за постачання залізорудної сировини.

Про це стало відомо виданню "Дело".

Як повідомляють джерела близькі до ситуації, з липня до 6 вересня 2010 ІСД, підконтрольний Сергію Таруті, виплатив "Метінвесту" Ріната Ахметова більшу частину свого боргу.

Йдеться про 1 млрд. грн. з 1,7 млрд. грн., які суд зобов'язав виплатити металургійні підприємства ІСД за боргами за поставлену залізорудну сировину з рудників "Метінвесту".

Зараз підприємства ІСД продовжують частинами погашати заборгованість. У свою чергу "Метінвест" продовжує поставляти на меткомбінати Тарути сировину в рамках договору укладеного 2008 року.

Як повідомлялося, Алчевський меткомбінат, що входить в ІСД, погасив 466 млн. грн.

Погашати борги підприємства Тарути почали після того, як Внэшекономбанк, який раніше профінансував покупку 50% +2 акції корпорації пулом російських інвесторів на чолі з Олександром Катуніним, видав швейцарському металотрейдеру Duferco 30 млн. дол. кредиту.

За умовами кредитної угоди, ці кошти мають піти на поповнення оборотного капіталу підприємств ІСД для закупівлі сировини та виробництва металопродукції, реалізацією якої і займається вищезгаданий трейдер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: