Ахметов поглинає "Київенерго"

Понеділок, 6 вересня 2010, 10:22

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова збільшив свою частку в структурі акціонерного капіталу ВАТ "Київенерго" з 6,1% до 24,9%.

Про це повідомив департамент корпоративних комунікацій холдингу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його даними, організатором угоди виступила інвестиційна компанія "Альтана Капітал". Сума угоди не розкривається.

"ДПЕК" зацікавлений у збільшенні частки в акціонерному капіталі "Київенерго" через купівлю акцій на відкритому ринку та участь у майбутній приватизації.

"Ми націлені на стратегічне партнерство і готові передати досвід модернізації генеруючих потужностей, вдосконалення бізнес-процесів, реструктуризації системи управління", - наводяться в повідомленні слова генерального директора ДТЕК Максима Тимченка.

За його словами, ДТЕК готовий обговорювати можливість залучення інвестицій для ремонту зношених фондів і впровадження нових технологій, які необхідні столичному підприємству для якісного забезпечення киян теплом і світлом.

Як повідомлялося, в наглядовій раді "Київенерго" ДТЕК представляють два з восьми членів ради: заступник директора з правового забезпечення Олексій Захарчук і заступник директора з генерації та продажу електроенергії Ігор Маслов.

У ревізійної комісії столичної енергокомпанії ДТЕК представляє менеджер департаменту з корпоративного внутрішнього аудиту Вікторія Сиромятова.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Національній акціонерній компанії (НАК) "Енергетична компанія України" належить 50% +1 акція товариства.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку на червень 2009 року, найбільшими недержавними акціонерами "Київенерго" є компанії Kapiton Trading Limited (Кіпр) - 10,17% акцій і Bledsoe Holdings Limited (Британські Віргінські о-ви) - 20,35% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!