"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов хоче контролювати експорт електроенергії в Європу

Четвер, 30 вересня 2010, 13:45

Компанія ДТЕК, що управляє енергетичним бізнесом SCM Ріната Ахметова, близька до концентрації блокуючого пакету акцій "Західенерго" - єдиного українського експортера електроенергії до Європи.

Як повідомила сьогодні, 30 вересня, прес-служба ДПЕК, компанія сконцентрувала 24,9% акцій "Західенерго". Контрольний пакет акцій залишається у власності держави, передає "Дело".

У свою чергу ДТЕК сьогодні не вистачає 0,1% акцій для того, щоб довести свою частку в компанії до блокуючої.

"Ми зацікавлені в подальшому збільшенні частки в статутному капіталі "Західенерго" як через угоди на фондовому ринку, так і через участь у майбутній приватизації", - так прокоментував подальші плани щодо "Західенерго" генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Реклама:

Необхідно відзначити, що сьогодні "Західенерго" є єдиною українською компанією, яка має можливість експортувати електроенергію в напрямку Європи.

ДТЕК - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України.

"Західенерго" - один з провідних виробників електроенергії та тепла в Україну. Електроенергія, вироблена компанією, постачається українським споживачам та на експорт у країни Європи.

До складу компанії входять Бурштинська, Ладижинська і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенерго-спецремонт, Львовенергоавтотранс, Западенергоснаб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: