"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров не полишає надію переконати "Газпром" переписати контракти

П'ятниця, 3 вересня 2010, 14:45

Кабінет міністрів сподівається на успіх переговорів з Росією щодо змін умов договору про постачання російського газу.

Про це заявив премєр-міністр Микола Азаров у Києві, презентуючи проект Податкового кодексу.

"Ми Росію дуже наполегливо, по-партнерськи, по-товариському переконуємо переглянути, як вони вважають прекрасний договір від січня 2009 року про постачання газу на 10 років", - сказав він.

"Ми з упевненістю говоримо, що для нас він украй невигідний. Але оскільки договір виписаний таким чином, що дуже важко від нього відмовитися, але якщо в ході переговорів наш заклик не буде почутий, тоді ми будемо думати про якісь інші механізми. Але ми з цим договором 10 років працювати не будемо", - наголосив він.

Реклама:

Азаров зазначив, що "чим довше вони договір зберігають, тим, природно, для них вигідніше".

"Але ще раз підкреслюю, що 450 доларів, помножені на дріб, який може дорівнювати в принципі одиниці, означає вкрай невигідні для України ціни на газ, вкрай невигідні для нашої економіки, для наших людей", - підкреслив прем'єр.

"Тому ми шукаємо можливості і механізми, щоб переконати наших російських партнерів, що хоча їм вдалося, незрозуміло чому, переконати Тимошенко укласти такий невигідний договір з Україною, але це ж не вічно", - наголосив Азаров.

Як повідомлялося, 25 серпня Азаров заявив про намір домагатися перегляду формули ціни на російський газ, оскільки вона, незважаючи на отриману знижку в 100 доларів за тисячу кубометрів, лишається невигідною для України.

За даними Міністерства економіки, ціна імпортованого НАК "Нафтогаз України" природного газу у третьому кварталі 2010 року зросла на 6,8% в порівнянні з ціною другого кварталу - з 232,86 доларів до 248,72 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: