Комуністи "завалять" підвищення пенсійного віку?

П'ятниця, 3 вересня 2010, 10:19

Депутати Верховної ради від КПУ не голосуватимуть у парламенті за підвищення пенсійного віку.

Про це на прес-конференції в Донецьку заявив депутат, перший секретар Донецького обкому КПУ Микола Кравченко, повідомляє агентство "УНІАН".

Він зазначив, що на Україну "тиск Міжнародного валютного фонду дуже сильний по ряду позицій, не тільки щодо збільшення пенсійного віку", але комуністи уже визначилися в тому, що не голосуватимуть за запропоноване збільшення пенсійного віку.

"На даний момент ми однозначно говорили і попередили коаліцію про те, що ми голосувати за це підвищення не будемо", - сказав Кравченко.

Реклама:

"Можливо, там щось зміниться, можливо, там якісь будуть. Але на сьогодні в тому вигляді, в якому подають підвищення пенсійного віку для жінок, ми голосувати не будемо", - додав він.

Також Кравченко заявив, що КПУ "наполегливо просить" Кабінет міністрів довести до МВФ позицію комуністів.

"Наша позиція така: чому вони нам диктують вимоги? Це наша внутрішня справа. Ви вимагаєте повернення боргу, ми вам даємо гарантії в цифрах, у бюджетному варіанті тощо. Чому ви думаєте, що ті заходи, якими ви примушуєте нас сьогодні це робити (підвищувати пенсійний вік), вони гарантуватимуть повернення боргу?", - наголосив він.

Кравченко заявив, що Кабмін має з'ясувати всі ці питання з МВФ і не вдаватися до підвищення пенсійного віку, враховуючи і так далеко не найвищу тривалість життя українців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!