Експерти: Податковий кодекс мали обговорювати підприємці, а обговорила влада

П'ятниця, 3 вересня 2010, 09:34

На засіданні Кабміну в четвер Микола Азаров заявив, що в результаті громадського обговорення надійшло 5 тис. пропозицій і поправок до Податкового кодексу.

Сформований новий документ, за його словами, буде оптимальним, зі стабільними правилами гри на багато років.

У свою чергу, підприємці Львівщини заявили, що до другої редакції кодексу було запропоновано 250 поправок від місцевого бізнесу, а враховано лише з десяток, і то більшість - косметичного характеру, передає Deutsche Welle.

Жодної принципової поправки, яка б дала поштовх розвитку підприємництва - не враховано, зауважив в інтерв'ю DW керівник Клубу підприємців Львівщини Андрій Якимів.

Реклама:

А так зване всеукраїнське експертне обговорення цього документу радше схоже на "фарс", додав він.

Якимів наголосив, що не було жодного реєстру пропозицій, жодних відміток про їх внесення, і навіть невідомо чи дійшли вони до "владних мужів", які коригували Податковий кодекс.

"У формі, як це обговорення відбувалося, немає жодного оптимізму, що документ буде справді якісним і пропідприємницьким", - сказав він.

Зрештою, на думку самих підприємців, основні тези документу першочергово мали б напрацьовувати експерти комісії з підприємців, а не влада, звідси і вся недолугість документу з тисячами поправок.

Голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес каже, що нині підприємці фактично борються за зменшення шкоди, яку може дати цей документ, а про розвиток підприємництва вже й не йдеться.

"Бо у парламенті немає бачення змін, а є потреба залатати дірки у бюджеті", - додав Бермес.

Підприємці також наголосили, що готові відновити акції протесту, якщо нова редакція кодексу далі буде зберігати "репресивний характер" щодо бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: