Стельмаха не звільнять, поки не скаже, де гроші?

П'ятниця, 3 вересня 2010, 09:22

Голову Національного банку України Володимира Стельмаха можуть звільнити після того, як він "виконає певне завдання".

Таке припущення висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко у коментарі "Газеті по-українськи".

"Голова НБУ повинен наважитися на страшне зрада і допомогти донецьким політикам розгромити банківський пул націонал-демократів на чолі з Ющенком. Яким чином - не знаю", - зазначив він.

"У регіоналів є велика проблема - фінансово-банківське об'єднання, на чолі якого Стельмах і Ющенко. Це та група, яка ввела великі гроші, отримані від МВФ під час кризи. Вони через Нацбанк і структури, які до нього близькі, були виведені за кордон за кілька діб. Тоді відбувалося рефінансування банків, які вибрав саме Стельмах", - пояснив політолог.

Реклама:

Він зазначив, що представників Партії регіонів дуже цікавить доля цих грошей.

"Стельмах уже хотів іти на пенсію. Але вони сказали: сиди, поки ми не будемо знати, де гроші. Якщо за нього візьметься СБУ - Стельмах усе розкаже", - підсумував Небоженко.

Як повідомлялося, на початку вересня перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов подав у відставку, на його місце був призначений колишній голова правління донецького Укрбізнесбанку Сергій Арбузов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!