НБУ пропонує ще залити 5,8 мільярдів в Родовід Банк

Середа, 29 вересня 2010, 11:26

НБУ пропонує провести докапіталізацію підконтрольного уряду Родовід Банку на 5,8 млрд. гривень за рахунок державних коштів.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в НБУ.

"10 червня 2010 року затверджена нова програма фінансового оздоровлення АТ "Родовід Банк" на 2010-2016 роки і спрямована для схвалення до Міністерства фінансів . Зазначена програма передбачає додаткову капіталізацію за участю держави суму на 5,8 млрд. гривен", - вказується в повідомленні.

В НБУ нагадали, що за період дії тимчасової адміністрації в цьому банку здійснена його капіталізація за участю держави на загальну суму 8,4 млрд. гривень.

Реклама:

В тому числі на суму 5,6 млрд. гривень направлено для забезпечення виконання зобов'язань перед вкладниками-фізичними особами, переданих з ліквідованого Укрпромбанку на суму 6,8 млрд. гривень.

"Не здійснена своєчасна передача активів від ТОВ "Укрпромбанк" в АТ "Родовід Банк", що призвело до значного погіршення фінансового стану АТ "Родовід Банк" і порушення ним встановлених НБУ економічних нормативів", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, НБУ у вересні вирішив продовжити термін роботи тимчасової адміністрації в Родовід Банку до 15 грудня: однією з умов виведення з Родовід Банку тимчасової адміністрації є його докапіталізація.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: