Російську залізницю турбує, що "Укрзалізниця" їздить порожняком

Понеділок, 27 вересня 2010, 11:24

"Укрзалізниця" домовилася із РЖД про завантаження українських потягів на шляху прямування з Росії.

Голови "Укрзалізниці" Михайло Костюк та "Російських залізниць" Володимир Якунін підписали протокол про тарифні умови перевезення вантажів і контейнерів, повідомили в прес-службі УЗ, пише "Комерсант-Україна".

Зокрема, сторони домовилися про підписання агентського договору між українським держцентром "Ліски" та російською компанією "Трансконтейнер", згідно з яким остання буде здійснювати завантаження українських потягів на зворотному шляху прямування.

Тарифні умови будуть розглянуті в жовтні на засіданні Ради із залізничного транспорту країн СНД і Тарифної конференції залізничних адміністрацій-учасниць Тарифної угоди.

Перед УЗ гостро стоїть проблема порожнього пробігу вагонів - з травня 2008 року тариф на перевезення по території України виріс в 2-2,5 рази.

Реклама:

Для більш ефективного завантаження складів УЗ веде переговори з приватними операторами про об'єднання парку.

Нещодавно у відомстві заявили, що мають намір залучити вагони російської "Першої вантажної компанії" до зворотнього завантаження у напрямку Росії після вивантаження на українській території.

"Трансконтейнер" також розраховує отримати преференції від УЗ.

На початку серпня російська компанія звернулася до монополії з пропозицією знизити транзитні тарифи.

"Укрзалізниця" вже погодилася на низку тарифних преференцій для РЖД в цьому році.

Наприклад, на 2010 рік були встановлені різні знижки на транзит російських вантажів в українські порти, були також передбачені знижки в 15% для транзиту вугілля, чавуну і калію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: