ЄБРР рекомендує Азарову покращити Податковий кодекс

Понеділок, 27 вересня 2010, 09:47

Керуючий директор ЄБРР у Туреччині, Східній Європі, Кавказі та Центральній Азії Олів'є Декамп вважає, що важлива не наявність Податкового кодексу, а вміння його реалізувати.

Про це він заявив у неділю, 26 вересня, повідомляє ІМК.

"Я думаю, що новий Податковий кодекс є дуже необхідною частиною законодавства, він повинен забезпечити нові правила гри, щоб зробити податки простими і чесними для кожного. Тому він стане ключовою точкою в удосконаленні податкового клімату, а це зробить Україну привабливою для інвесторів", - розповів Декамп.

"Дирекція ЄБРР і я особисто бачили деякі частини нового Податкового кодексу, і ми висловили уряду України певні пропозиції щодо покращення цього кодексу", - відзначив керуючий директор ЄБРР.

Реклама:

Нагадаємо, керівник делегації ЄБРР, директор від ЄК Васса Лелакіс у п'ятницю, 24 вересня, під час зустрічі з головою Верховної ради Володимиром Литвином повідомив про фінансування трьох проектів в Україні на суму близько 2 млрд. євро, які будуть здійснюватися під гарантії держави.

Проект Податкового кодексу був внесений на розгляд Верховної ради 21 вересня.

У середу, 22 вересня, голова Литвин заявив, що сподівається на розгляд кодексу 5-8 жовтня.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні.

За даними на 1 січня 2010 року, він узяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму 4,8 млрд. євро в рамках 194 проектів.

Окрім того, банк заявив, що зберігає плани щодо інвестування в Україну у 2010 році на рівні 2009 року 1,1 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!