Фірташ посів четверте місце в рейтингу скандальних боржників

Субота, 25 вересня 2010, 11:47

Рейтинг найбільш скандальних боржників країни очолили Олександр Савчук, президент і співвласник ВАТ "Азовмаш", співвласники і бенефіціарії НК "Альфа-нафта", а також Ігор Єремєєв, співвласник групи "Континіум".

Далі в рейтингу йдуть Дмитро Фірташ і власники групи "Приват", йдеться у рейтингу 25 найбільш скандальних боржників країни, який склало видання "Дзеркало тижня".

Позиція боржника в рейтингу розраховувалася за чотирма основними параметрами: громадському статусу боржника, обсягом пред'явлених боржнику претензій, оцінці стану боржника, а також публічності і ринкових позиціях бізнесу боржника.

Перше місце зайняв Олександр Савчук, народний депутат від Партії Регіонів -заборгованість - 550 мільйонів.

Реклама:

Друге місце між собою розділили Айк Памбухчян, екс-гендиректор і співвласник НК "Альфа-нафта", президент Союзу вірмен України; Жірайр Чіркінян, колишній фінансовий директор і співвласник НК "Альфа-нафта", Віталій Григорянц і Валерій Габріелян, бенефіціарії групи "АРЧ" - заборгованість 695 мільйонів доларів.

Третє місце рейтингу посів Ігор Єремєєв, член політвиконкому Народної партії, заборгованість - 176 мільйонів доларів.

Далі слідує  Дмитро Фірташ, власник Group DF, співвласник RosUkrEnergo, один з головних спонсорів Партії регіонів -354 мільйонів доларів, і власники групи "Приват" - Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і Олексій Мартинов - 21 мільйон доларів.

Нагадаємо, обсяги тільки офіційно зафіксованих статистикою Національного банку прострочених кредитів, за опублікованими на нинішньому тижні серпневим даними, вже перевищили 85 млрд. гривень, збільшившись з початку 2009-го майже в п'ять разів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!