"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україну прийняли до Енергетичного співтовариства

П'ятниця, 24 вересня 2010, 12:08

Україна стала членом Європейського енергетичного співтовариства.

Відповідний протокол був підписаний у п'ятницю в Скоп'є у Македонії міністром палива та енергетики України Юрієм Бойко і міністром економіки Македонії Фатміром Бесімі в рамках 8-го засідання Енергетичного співтовариства на рівні міністрів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У церемонії підписання протоколу також взяв участь віце-президент, заступник генерального директора з питань енергетики Європейської комісії Фабрізіо Барбазо.

Після підписання Бойко висловив переконання, що український парламент ратифікує угоду "якомога швидше в найближчі місяці".

Реклама:

Як повідомлялося, рада міністрів ради Енергетичного співтовариства 7 грудня 2009 року прийняла рішення, згідно з яким Україна стане членом Енергетичного співтовариства після приведення її законодавства у газовому секторі у відповідність із законодавством Європейського союзу.

Договір про Енергетичне співтовариство набув чинності 1 липня 2006 року.

Його учасниками є країни ЄС, а також Албанія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Македонія, Чорногорія, Сербія, Косово.

Раніше в міністерстві палива та енергетики відзначали, що приєднання України до Енергетичного співтовариства посприяє залученню інвестицій в енергетичний сектор країни, а також створить умови для вільного доступу українських компаній до ринків ЄС.

Президент Віктор Янукович у середині липня 2010 року підписав прийнятий парламентом закон "Про засади функціонування ринку природного газу".

У кінці липня 2010 року Україна подала заявку на вступ до Європейського енергетичного співтовариства.

Президент Віктор Янукович висловлював сподівання, що Україна приєднається до Енергетичного співтовариства вже наприкінці вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!