У Азарова стурбовані повільним будівництвом на ЧАЕС

П'ятниця, 24 вересня 2010, 09:15

Кабінет міністрів створить графіки реалізації за кожним об'єктом на Чорнобильській АЕС, оскільки будівництво на деяких об'єктах йде вкрай повільно.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв після наради з перспектив подальшого виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС у четвер, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, будівництво "мало закінчитися 7-10 років тому".

"Я дав доручення підготувати мережевий графік за кожним об'єктом, чітко розписати реалізацію будівельного процесу з відповідальними і джерелами фінансування", - відзначив Клюєв.

Реклама:

"Ці графіки ми узгодимо з ЄБРР і Єврокомісією. Потім вони будуть затверджені Кабінетом міністрів і надалі суворо контролюватися. Якщо графіки не будуть виконуватись - відповідальні будуть покарані", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Також він перерахував основні будівельні проекти, які будуть реалізовуватися в Чорнобильській зоні: завод із переробки твердих відходів, завод із переробки рідких відходів і сховище відпрацьованого ядерного палива "СВЯП-2".

Клюєв підкреслив, що вже розпочато будівництво нового безпечного конфайнмента і фактично завершена підготовка остаточного проекту, який готували міжнародні організації.

За словами чиновника, остаточна вартість проекту складає 870 млн. євро.

"Дефіцит коштів - 550 млн. євро, але це не заважає початку будівництва. 5 жовтня ми будемо в Києві зустрічатися з керівництвом ЄБРР і вирішувати, яким чином закінчувати будівництво нового конфайнменту", - зазначив перший віце-прем'єр.

Клюєв також нагадав, що президент Віктор Янукович оголосив 2011 рік роком Чорнобиля.

Він повідомив, що у квітні відбудеться міжнародна конференція під егідою ООН, на якій уряд планує вирішити всі питання про продовження і завершення будівництва цього об'єкту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: