"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відновила продаж електроенергії в Росію

Середа, 22 вересня 2010, 16:57

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго"  відновило комерційні поставки електроенергії до Росії.

Про це повідомив директор "Укрінтеренерго" Максим Кучер, передає агентство "УНІАН".

За його словами, поставки електроенергії до Росії здійснюються на підставі комерційних договорів, укладених "Укрінтеренерго" і ВАТ "Інтер РАТ ЄЕС" на виконання домовленостей, досягнутих у рамках засідання комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії у квітні  2010 року в Сочі.

Кучер відзначив, що договори діють до кінця 2010 року з можливістю їх продовження.

Реклама:

За словами директора "Укрінтеренерго", поставки електроенергії до Росії здійснюються нерівним графіком переважно в пікові години.

"Сьогодні ці домовленості реалізуються лише вночі, що уможливлює скорочення кількості пусків і зупинок генеруючого устаткування теплових електростанцій України, а також в цілому поліпшити економіку енергоринку", - сказав він.

Кучер уточнив, що з 31 серпня до цього часу з української енергосистеми у бік РФ було експортовано близько 40 млн. кВт/год. електроенергії.

Він також додав, що зараз українська сторона вивчає питання економічної доцільності зворотного імпорту електроенергії з Росії для оптимізації і покриття можливого дефіциту електроенергії в ОЕС України.

Україна припинила комерційні поставки електроенергії до Росії в серпні 2006 року. Експорт електроенергії в даному напрямку здійснювався як взаємозаліки із сальдованих перетікань.

До припинення експорту Росія була одним з найбільших імпортерів української електроенергії разом з Молдовою і Білоруссю.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!