Янукович доручив Азарову забезпечити продовольчу безпеку

Вівторок, 21 вересня 2010, 20:50

Президент Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів забезпечити продовольчу безпеку держави.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента, повідомляє агентство "Українські Новини".

Відповідно до нього, Янукович доручив уряду вжити заходів з підвищення ефективності роботи Аграрного фонду.

Також президент доручив забезпечити оперативне реагування на зміни цін на внутрішньому ринку зерна, а також формувати в необхідних обсягах ресурси зерна державного продовольчого резерву.

Реклама:

Кабміну також доручено вжити заходів з упорядкування діяльності організованого аграрного ринку й стимулювання виходу на нього сільськогосподарських виробників.

Крім того, уряд повинен проаналізувати практику проведення митних процедур при експорті зерна й вжити заходів з їх вдосконалювання.

Одночасно генеральному прокуророві Олександру Медведьку Янукович порекомендував провести перевірку дотримання вимог законодавства під час митного контролю експортованого зерна.

Відповідні доручення й рекомендації було дано з метою забезпечення продовольчої безпеки держави, раціонального використання зерна врожаю 2010 року й захисту інтересів вітчизняних сільгоспвиробників.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за створення в регіонах України продовольчих запасів для подолання ажіотажних сплесків на ринку продовольства.

Наприкінці липня Янукович доручив міністрові аграрної політики Миколі Присяжнюку забезпечити закупівлю Аграрним фондом 4-4,5 млн. тонн зернових для забезпечення продовольчої безпеки країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: