Кінах нагадує, що МВФ просив скоротити борг із відшкодування ПДВ

Вівторок, 21 вересня 2010, 16:26

Заборгованість з відшкодування податку на додану вартість із травня по вересень 2010 року становить 21 млрд. гривень.

Про це повідомив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, ця сума є заборгованістю, на яку не розповсюджувався випуск облігацій внутрішньої державної позики для погашення ПДВ.

"На даний час заявлена сума на відшкодування наближається до 21 млрд. гривень, зокрема та сума, яка перевірена, яка повинна бути компенсована - мінімум 17 млрд. гривень", - відзначив президент УСПП.

Реклама:

За його словами, згідно з угодою з МВФ, починаючи з жовтня 2010 року, Україна повинна скоротити борг із відшкодування ПДВ з бюджету до 3 млрд. гривень, інакше виникнуть проблеми з одержанням другого траншу кредиту МВФ.

Також Кінах відзначив, що в питанні автоматичного відшкодування ПДВ, передбаченого в проекті Податкового кодексу, за відповідними критеріями необхідно передбачити рівноправність підприємців, а також уникнути штучного обмеження кількості підприємств, що мають право на відшкодування ПДВ.

Також голова УСПП вважає, що умови випуску облігацій для погашення заборгованості з ПДВ були неприйнятними для підприємств, але оскільки інших варіантів держава не пропонувала, їх втрати могли бути ще вищими.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!