"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова повернули транспортний збір до податкової "біблії"

Вівторок, 21 вересня 2010, 13:59

На останньому етапі до проекту Податкового кодексу знову внесли зміни.

Зокрема, із проекту зникла норма про скасування транспортного збору і заміну його додатковим акцизним збором на бензин, пише газета "Сегодня".

"Все повернулося до старих норм, тобто транспортний збір зберігається", - цитує видання слова депутата від Партії регіонів, економіста Ірини Горіної.

При цьому вона не назвала причину, через яку була внесена поправка.

Реклама:

Як відомо, раніше ідея заміни транспортного збору акцизом піддавалася критиці за те, що при високій ставці акцизу платити більше доведеться практично всім категоріям автолюбителів.

Також, за словами Горіної, у проекті тепер є норма про 5% податку на прибуток з депозиту, але пропала норма про те, що його будуть брати тільки з депозитів понад 200 тис. гривень.

"Поки не вирішили, як адмініструвати цей податок. Адже хтось може покласти депозити в 10 банків і нічого платити не буде, а єдиної зведеної бази депозитів немає. Але коли з цим питанням розберуться, нижній поріг все-таки введуть", - додала нардеп.

Як повідомлялося, 17 вересня на позачерговому розширеному засіданні Кабмін у цілому схвалив доопрацьований проект Податкового кодексу, але вирішив доопрацювати його з урахуванням висловлених пропозицій і зауважень.

20 вересня уряд "підсумував" документ і 21 вересня передав його на розгляд депутатів.

Кабмін сподівається, що вже на основі нового Податкового кодексу буде розроблено державний бюджет на 20011 рік, який вдасться прийняти у грудні 2010 року.

Водночас, депутат від Партії регіонів у вівторок повідомив, що питання про розгляд Податкового кодексу в парламенті тимчасово зняте з порядку денного

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!