Слаута: після Тимошенко в Держрезерві щурам стало нічого їсти

Четвер, 16 вересня 2010, 17:22

Уряд Азарова навесні 2010 року отримав порожній Держрезерв.

Про це заявив віце-прем'єр із питань АПК Віктор Слаута у Донецьку в четвер, повідомляє "Остров".

За словами віце-прем'єра, на сьогодні єдиний ефективний спосіб впливу на цінову ситуацію в Україні - товарна інтервенція.

"Якщо немає держзамовлення, то ніхто не фіксує ціну. Тому ціни регулюють попит і пропозицію на ринку. Тому єдина можливість - це наявність Держрезерву і відпрацювання інтервенційних товарів. Ви їх знаєте - це зерно продовольче, масло вершкове, сухе молоко, цукор та інші речі, та ж гречка. От коли ціни злітають йде проста товарна інтервенція", - сказав Слаута.

Реклама:

"Але ми прийшли, у Держрезерві щури розійшлися. У Держрезерві просто повний нуль, нічого немає, жодної тонни гречки, жодної тонни цукру, жодної тонни пшениці, нічого, просто нічого. Єдине, що ми встигли в аграрний фонд швидко закупити пшеницю і ми зараз пекарям допомагаємо. Робимо з цієї пшениці борошно за нижчими цінами, вони її використовують, щоб не підвищити ціну на масові сорти хліба", - відзначив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що в 2010 році уряд має намір заповнити запаси Держрезерву.

"Зараз є фінансовий ресурс і ми, згідно із законом про Держрезерв, всю номенклатуру покладемо. Те, що має стати в нагоді, щоб зробити товарну інтервенцію", - пообіцяв Слаута.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: