Київ - п'ятдесят дев'ятий у світі за вартістю життя

Середа, 15 вересня 2010, 15:45

Столиця України посіла 59-е місце у рейтингу вартості прожиття, який щорічно складає найбільший швейцарський банк UBS.

У порівнянні з 2009 роком позиція Києва не змінилася, пише "Дзеркало тижня". 

Найвищі ціни фахівці у рейтингу 2010 року UBS зафіксували в норвезькому Осло, швейцарських Цюріху та Женеві, а найнижчі - у румунському Бухаресті, філіппінській Манілі і індійському Мумбаї.

Найбільше заробити можна у Цюріху, датському Копенгагені та Женеві, а найменше - в індонезійській Джакарті, Манілі і Мумбаї.

Реклама:

При цьому найвища купівельна спроможність у населення зафіксована у Цюріху, австралійському Сіднеї та американському Маямі. Київ за рівнем зарплат опинився на 65-му місці.

Окрім того, за даними аналітиків UBS, для того, щоб купити один "Біг Мак" пересічному мешканцю української столиці необхідно пропрацювати 45 хвилин, а щоб придбати iPod Nano - 82 години. За цими показниками Київ посідає у рейтингу 67-й рядок.

UBS публікує свою доповідь "Ціни і заробітки" (Prices and Earnings) щорічно.

Для складання рейтингу аналітики банку обрали 122 критерії, зокрема, вартість житла, однієї робочої години та її купівельної спроможності, ціна жіночого і чоловічого ділового гардеробу, тривалість робочого тижня і відпусток, а також вартість обіду у ресторані і тяжкість податкового пресу.

Загалом до переліку увійшли 73 найбільших міст планети.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!