У росіян є 20 днів, щоб заплатити за "Луганськтепловоз"

Середа, 1 вересня 2010, 15:59

ФДМ пропонує Брянському машинобудівному заводу розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій ХК "Луганськтепловоз" за згодою сторін.

Про це повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко, передає агентство "Українські Новини".

За його словами, згідно з договором купівлі-продажу від 29 червня, Брянський машзавод повинен був до 31 серпня повністю перерахувати кошти за покупку "Луганськтепловоза" на рахунок ФДМ, але цього зроблено не було.

У результаті, як відзначив Рябченко, покупець втратив право на повернення сплаченого конкурсного застави - 40 млн. гривень і, крім того, повинен буде сплатити додатково 82 млн. гривень як штраф, а також 2 млн. гривень як пеню за прострочення.

Реклама:

"Ми вчора написали Брянському машзаводу лист з пропозицією розірвати договір за згодою сторін", - сказав Рябченко.

Він додав, що у російської компанії є 20 днів, щоб або погодитися на пропозицію фонду, або заплатити за підприємство з урахуванням всіх штрафів.

В іншому випадку ФДМ повинен буде звернутися до суду щоб розірвати договір.

Нагадаємо, що 15 червня ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% "Луганськтепловоза" Брянський машинобудівний завод, що входить у "Трансмашхолдинг".

У березні 2007 року ФДМ продав 76% "Луганськтепловоза" Брянському машзаводу за 292,505 млн. гривень - за курсом на той момент - 58 млн. доларів, але потім результати конкурсу були скасовані в судовому порядку, і даний пакет акцій повернувся у держвласність.

"Трансмашхолдинг» вимагає в суді, щоб ФДМ повернув йому сплачені у 2007 році кошти у доларовому еквіваленті і допускає проведення процедури взаємозаліку, тоді як фонд наполягає на гривневому відшкодування коштів, причому після проплати за підсумками проведеного конкурсу.

Російська сторона виграла справу в суді першої інстанції, але потім в кінці липня Вищий госпсуд скасував це рішення і відправив справу на повторний розгляд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!