"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров пообіцяв МВФ лібералізувати валютний ринок і розібратися з банками

Понеділок, 9 серпня 2010, 16:16

Україна в четвертому кварталі 2010 року має намір погодити кроки щодо подальшого зняття обмежень на валютному ринку і домовитися з інвестором Надра Банку.

Про це ідеться в меморандумі української влади з Міжнародним валютним фондом, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно із документом, структурним маяком виконання програми співпраці з МВФ є підготовка до кінця жовтня програми ліквідації існуючих обмежень на валютному ринку.

Зокрема, говориться в меморандумі, Україна після консультацій з учасниками фінансового ринку має намір розробити графік поетапної ліквідації та спрощення ряду нормативно-правових обмежень, що впливають на операції в іноземній валюті.

Реклама:

Потім, до кінця березня 2011 року, планується дозволити роботу в Україні форвардного валютного ринку, повідомляється в документі.

На думку експертів МВФ, нинішні умови досить сприятливі для таких перетворень на валютному ринку.

Щодо програми рекапіталізації, українські влада бере зобов'язання до кінця 2010 року повністю її завершити, розраховуючи, що й приватні акціонери здійснять необхідні внески до кінця 2010 року.

Намічено також, що з 2011 року Нацбанк отримає право відмовлятися від викупу державних облігацій, які банки отримали в рамках програми рекапіталізації.

Також влада планує до кінця жовтня 2010 року отримати результати аудиту Надра Банку за міжнародними стандартами (структурний маяк програми співпраці з МВФ), а до кінця листопада укласти угоду з інвестором, який представить життєздатний бізнес-план відновлення платоспроможності банку.

З урахуванням цього до кінця року очікується вливання необхідних "Надра" грошових коштів.

Українська влада має намір також найняти відомі міжнародні аудиторські фірми, щоб вони провели due diligence Укрексімбанку та Ощадбанку і підготували їх результати до кінця 2010 року, щоб сформулювати плани щодо посилення цих банків.

Також намічено залучити фінансового радника з міжнародною репутацією для оцінки перспектив трьох рекапіталізованих банків: Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід-Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: