Страховий бізнес Тігіпка купують росіяни

П'ятниця, 6 серпня 2010, 09:26

У вересні лайфова компанія СК "ТАС" і ризикова СГ "ТАС", підконтрольні віце-прем'єр-міністрові Сергію Тігіпку перейдуть під контроль російської групи ВТБ.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на джерела, близькі до переговорів.

В офіційних коментарях представники обох сторін факт завершення угоди не підтвердили, але і не спростували.

"Підтвердження цієї покупки від акціонерів ВТБ Банку на адресу прес-служби банку не надходило, тому остаточно підтвердити факт покупки ми не можемо", - повідомили в прес-службі ВТБ Банку. Схожу відповідь видання отримало і від СГ "ТАС".

Реклама:

При цьому голова правління страхової групи "ТАС" Дмитро Грицута заявив, що страховик вже пройшов міжнародний аудит і є прозорою структурою, як для клієнтів, так і потенційних покупців.

Крім того, якщо за підсумками 2009 року страховик зафіксував збиток у 81,5 млн. гривень, то перше півріччя 2010 року СГ "ТАС" закінчила з прибутком.

Як повідомлялося, восени 2009 року Сергій Тігіпко досяг домовленості про продаж свого страхового бізнесу російській групі ВТБ, у якої в Україні є свій дочірній банк, але немає страховика.

Цю прогалину росіяни вирішили заповнити, купивши одного з лідерів вітчизняного страхового ринку - ризикову групу "ТАС".

Страховик життя "ТАС" групі ВТБ, за твердженням експертів, не дуже цікавий, але нібито продавці наполягли на продажу страхового бізнесу "в пакеті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: