Суд розгляне тимошенківський "газовий" позов 16 серпня

Четвер, 5 серпня 2010, 14:23

Питання про призупинення дії рішення НКРЕ про підвищення тарифів на газ буде розглянуто апеляційним судом міста Києва 16 серпня.

Про це повідомив депутат Верховної ради від БЮТ, юрист Сергій Власенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Власенко повідомив, що попередній розгляд справи за позовом ВО "Батьківщина" щодо незаконності рішення про підвищення тарифів на газ для населення призначено київським апеляційним судом на 16 серпня.

"У рішенні про відкриття провадження зазначено, що питання міри забезпечення буде розглянуто в ході попереднього судового засідання, хоча вже це є порушенням закону, оскільки, відповідно до Кодексу адміністративного судочинства, заява про заходи забезпечення розглядається на наступний день після її надходження", - сказав він.

Реклама:

Власенко також відзначив, що у нього є серйозні сумніви в тому, що суд зупинить дію рішення про підвищення тарифів на забезпечення позову ВО "Батьківщина".

"У мене є серйозні сумніви, оскільки суддя вже почав процесуально порушувати вимоги Кодексу адміністративного судочинства. Я думаю, що швидше за все буде негативна відповідь", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше ВО "Батьківщина" оскаржила в Окружному адміністративному суді Києва постанову НКРЕ про підвищення тарифів на газ для населення.

Представники "Батьківщини" сподіваються, що суд скасує цю постанову, якщо буде розглядати позов неупереджено.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва призначив перше засідання у справі за позовом Національного форуму профспілок до НКРЕ про визнання протиправною і скасування постанови №812 про підвищення роздрібних цін на газ для населення на 16 вересня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!