Тарифи на теплопостачання подорожчають в середньому на 30%

Понеділок, 30 серпня 2010, 15:28

Очікуване збільшення тарифів на теплопостачання після підвищення вартості газу в середньому по Україні складе 29,7%.

Про це повідомив перший заступник міністра з питань житлово-комунального господарства Григорій Семчук, передає "Інтерфакс"

"Очікуване збільшення тарифів на послуги теплопостачання в середньому по Україні складе 29,7%", - сказав він, виступаючи у Верховній раді.

За його словами, середній тариф на опалення збільшиться в країні на 82 коп. за 1 кв. м площі, а гарячої води на 4,28 гривні за 1 куб. м.

Реклама:

Семчук наголосив, що це збільшення пов'язане виключно з урахуванням підвищення газової складової в собівартості 1 Гкалл тепла, що з нинішніх 179 гривень до 232 гривень.

Він також підкреслив, що це збільшення вартості тарифів на послуги теплопостачання не дозволить повністю компенсувати витрати на виробництво тепла та гарячої води.

Семчук повідомив, що очікуване збільшення тарифів на послуги теплопостачання у зв'язку з підвищенням вартості газу без урахування інших складових, складе 18% для однокімнатної квартири площею 33 кв. м, де проживає одна людина.

Для двокімнатної квартири - 21%, в якій проживає три людини і площею 48 кв. м і на 18% для трикімнатної квартири, де проживає 4 людини і площею 62 кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!