"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова є два роки, щоб поглинути Бойка

Четвер, 26 серпня 2010, 13:34

У компанії "Метінвест" є 24 місяці щоб завершити концентрацію пакетів акцій компанії "Ілліч-Сталь" і Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча.

Про це Економічній правді повідомило джерело в Кабміні.

"Концентрація може бути здійснена протягом 24 місяців", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, учасники концентрації, починаючи з 1 січня 2011 року, протягом трьох років зобов'язані раз в півріччя надавати АМКУ інформацію про обсяги виробництва та постачання на ринок України флюсо-доломітної та металопродукції.

Реклама:

Окрім цього, джерело додало, що після здійснення концентрацій, частка "Метінвеста", ММК Ілліча та їхнього конкурента "Запоріжсталі" на ринку плоского гарячекатаного прокату перевищуватиме 50%, що може мати деякий негативний вплив на конкуренцію.

Як повідомлялося, АМКУ дозволив "Метінвесту" викупити додаткову емісію акцій компанії "Ілліч-Сталь" і Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча.

Компанія "Метінвест" сконцентрує 75% акцій ММК Ілліча шляхом участі в збільшенні СФ підприємства на 2,255 млрд. гривень до 3,092 млрд. гривень.

Рішення про допемісію акціонери ММК ім. Ілліча прийняли на зборах 1 липня.

У червні голова правління комбінату Володимир Бойко заявив, що ММК ім. Ілліча веде переговори з "Метінвестом" про об'єднання , а потім і про домовленості з групою щодо поставок залізорудної сировини меткомбінату до 2035 року і вирішення конфлікту щодо володіння компанією "Ілліч-Сталь", якій належить 90,41% акцій ММК. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!