Для постраждалих при відшкодуванні ПДВ відкриють "гарячу лінію"

П'ятниця, 20 серпня 2010, 11:44

Міністерство фінансів вводить у Державній податковій адміністрації та Державному казначействі "телефони довіри" для постраждалих в ході оформлення відшкодування податку на додану вартість державними облігаціями.

Про це ідеться у повідомленні, надрукованому у газеті "Урядовий кур'єр".

"Для суб'єктів господарювання, які бажають поінформувати про проблеми і зловживання в ході оформлення відшкодування ПДВ облігаціями, Мінфін повідомляє про введення телефонів довіри: в ДПАУ (044) 272-24-89; в Держказначействі (044) 281-49-16", - вказується у публікації.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вирішив вирішити проблему накопичених боргів з відшкодування ПДВ шляхом їх часткової реструктуризації.

Реклама:

Замість грошових виплат для розрахунків з відшкодування ПДВ запланований випуск п'ятирічних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з номінальною прибутковістю 5,5% річних.

Обмін заборгованості на ПДВ-облігації проводиться на добровільних підставах.

Мінфін попередив бізнес, що відшкодування боргів з відшкодування ПДВ за 2009 рік у 2010 році буде здійснюватися лише за допомогою ОВДП.

Мінфін обіцяє випустити все ПДВ-облігації на загальну суму близько 16,4 млрд. гривень до кінця серпня.

Однак, перший їх транш склав усього 0,05 млрд. гривень. Він дозволив вирішити проблему відшкодування для 705 платників податків, тоді як в цілому отримання таких цінних паперів очікує близько 2 тис. підприємств.

За даними Федерації роботодавців, починаючи з травня, заборгованість з відшкодування ПДВ збільшувалася на 2,4 млрд. гривень щомісяця і на 1 липня досягала 30,4 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!