Тігіпка розсердило перешкоджання експорту зерна Митницею і "Укрзалізницею"

Понеділок, 2 серпня 2010, 20:46 -

Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко вважає незаконним можливе перешкоджання експорту зерна Митницею і "Укрзалізницею".

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

При цьому він виступив за негайне скасування рішень, наслідком яких є обмеження експорту зерна.

"Будь-які рішення органів влади, які призводять до незаконних затримок експортних партій зерна, потрібно негайно відміняти", - зауважив Тігіпко під час наради під його керівництвом, на якому обговорювалися випадки перешкоджання експорту зерна з боку органів влади. .

Варто відмітити, що у нараді взяли участь також представники Митниці, "Укрзалізниці", Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва, а також експортери зерна.

За словами Тігіпка, валовий збір зерна в 2010 році очікується на рівні близько 40 млн. тонн і, таким чином, враховуючи перехідні залишки в розмірі близько 6 млн. тонн, країна зможе повністю забезпечити свої внутрішні потреби, а також має можливість експортувати 17 млн. тонн зерна.

При цьому він відзначив відсутність економічних підстав для перешкоджання експорту зерна.

Тігіпко вважає, що Митниця і "Укрзалізниця" прийняли неправомірні рішення, які призвели до блокування експорту зерна, в результаті чого виробники та експортери сільськогосподарської продукції зазнають збитків.

Як повідомлялося, Державна митна служба фактично призупинила митне оформлення та відвантаження судів із зерном з портів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: