Зниклий Черновецький зупинив скандальне будівництво в зоні Софії Київської

Середа, 18 серпня 2010, 15:56

Леонід Черновецький підписав рішення Київради про припинення будівництва житлового комплексу Fresco Sofia у буферній зоні собору Святої Софії Київської.

У даний час будівельні роботи на майданчику повністю зупинено. Про це повідомили у прес-службі депутата Київради від БЮТ Олександра Бригінця, передає тижневик "Дзеркало тижня".

Рішенням передбачено зупинити всі будівельні роботи, які виконуються ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" із зведення житлового комплексу на вулиці Гончара, 17-23.

Забудовників також зобов'язали виконати вимоги Генерального плану Києва та Правил забудови столиці щодо містобудівних умов та обмеження будівництва в охоронній зоні об'єкту всесвітньої культурної спадщини.

Реклама:

Бригінець нагадав, що рішення про припинення будівельних робіт в охоронній зоні Софії Київської виносилося на розгляд сесій Київради кілька разів, і лише з четвертого голосування було підтримано депутатами 27 травня.

Роботи із забудови поблизу Софії Київської супроводжувалися протестами мешканців прилеглих будинків, зверненнями громадськості до правоохоронних органів і структур влади.

Нагадаємо, Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО зняв з розгляду питання про внесення Софійського собору та Києво-Печерської лаври до переліку об'єктів підвищеного ризику.

Комітет задовольнили обіцянки української сторони упорядкувати будівництво в центрі Києва і ввести мораторій на забудову прилеглих до цих об'єктів територій.

Якщо Україна не виконає ці обіцянки, загроза включення пам'яток до так званого чорного списку може виникнути знову.

Про це повідомила радник Національної комісії у справах ЮНЕСКО Міністерства закордонних справ Роксолана Іванченко.

Це рішення було ухвалене на 34-й сесії комітету, яка завершилася 3 серпня у Бразилії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!