Генпрокуратура знову хоче ліквідації підприємства Коломойського

Вівторок, 17 серпня 2010, 17:50

Генеральна прокуратура на початку серпня звернулася в Київський апеляційний господарський суд з позовом, в якому вимагає ліквідувати компанію "Укртатнафта".

Про це повідомляє агентство "Українські Новини" з посиланням на поінформоване джерело.

За словами співрозмовника, позовні вимоги Генпрокуратури зводяться до перегляду за нововиявленими обставинами рішення Київського апеляційного госпсуду від 14 травня 2009 року, яким було скасовано постанову Господарського суду Києва про ліквідацію "Укртатнафти".

Джерело додало, що дата засідання суду поки не призначена.

Реклама:

Відзначимо, що 4 вересня 2008 року Госпсуд Києва вирішив ліквідувати "Укртатнафту" за позовом Генпрокуратури.

Крім того, суд визнав недійсним рішення зборів акціонерів компанії про зміну структури внесків засновників, про зменшення розміру статутного фонду, про затвердження нової редакції установчих документів.

Також були визнані недійсними статут "Укртатнафти", договір про створення та діяльність компанії від 27 липня 1995 року, запис про проведення державної реєстрації НПЗ.

Як повідомлялося, 14 травня 2009 року Київський апеляційний госпсуд скасував рішення суду в частині ліквідації компанії, але залишив без змін інші рішення в рамках справи.

При створенні "Укртатнафти" в 1994 році як спільного підприємства України і Татарстану, українська сторона внесла в статутний капітал СП цілісний майновий комплекс Кременчуцького НПЗ.

Татарстанська сторона у свою чергу зобов'язалася поставляти по 8 млн. тонн нафти на рік, а також внесла 73,92% акцій компанії "Татнафтопром".

2009 рік компанія закінчила із збитком 1 334,424 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 0,12% до 11 442,56 млн. гривень.

НАК "Нафтогаз України" належить 43,054% "Укртатнафти", близько 56% акцій належать компаніям афільованим з групою Приватбанку і близьким до них структурам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: