Пінчук хоче докапіталізувати "Інтерпайп"

Вівторок, 17 серпня 2010, 15:11

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" повідомила власників єврооблігацій про можливу докапіталізацію в рамках програми реструктуризації боргу.

Свій намір компанія озвучала 13 серпня в ході селекторної наради присвяченого реструктуризації її єврооблігацій на 200 млн. доларів, повідомляє агентство "Інтерфакс- Україна" з посиланням на одного із власників євробондів.

За його словами, під час наради розглядалася можлива участь акціонерів компанії в додатковому капіталі, при цьому в якості варіанту називалося внесення Віктором Пінчуком у капітал компанії 65 млн. доларів.

Разом з тим, як підкреслив співрозмовник агентства, зважаючи на неофіційний формат даної наради, ніяких домовленостей підписано не бул.

Реклама:

Всі питання більш детально будуть розглянуті під час позачергових зборів власників облігацій 17 вересня.

У той же час, за словами співрозмовника, схоже, "Інтерпайп" вже сплатив деякі рахунки італійській машинобудівній компанії Danieli, спільно з якою трубно-колісна компанія будує електросталеплавильний комплекс.

Як повідомлялося, в липні 2007 року "Інтерпайп" здійснив дебютний випуск єврооблігацій на 200 млн. доларів з погашенням 2 серпня 2010 року і ставкою 8,75% річних.

Процентний дохід за облігаціями повинен був виплачуватися раз на півроку.

У грудні 2008 року "Інтерпайп" вперше висловила прохання пом'якшити зобов'язання компанії за єврооблігаціями.

На початку 2009 року власники єврооблігацій "Інтерпайпу" погодилися пом'якшити ковенанти.

Наприкінці грудня 2009 року "Інтерпайп" оголосив про укладення договорів блокування та підтримки з власниками 74% випуску своїх єврооблігацій і продовження аналогічних переговорів з іншими власниками облігацій.

Потім емітент не здійснив виплату за купоном, що припала на 2 лютого 2010 року, і ініціював скликання власників єврооблігацій для перегляду умов дефолту.

На наступний день після настання терміну погашення облігацій "Інтерпайп" запропонував власникам своїх єврооблігацій реструктуризувати зобов'язання з них на сім років, підвищивши купонну ставку до 10,25% з 8,75% річних.

Сукупний борг "Інтерпайп" за даними на ринку оцінюється на рівні 0,9 млрд. доларів.

Власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: