Жеваго лобіює інтереси Regal Petroleum

Понеділок, 16 серпня 2010, 16:32

Компанія Regal Petroleum, яка видобуває газ в Україні, зацікавлена в розширенні партнерських відносин з Костянтином Жеваго.

Зокрема, український мільярдер, основний власник ФПГ "Фінанси та кредит", лобіює інтереси британців в Кабміні, пише видання "Экономические известия".

У цьому зізнався гендиректор Regal Девід Грір.

Прагнучи зміцнити становище Regal на ринку, довіра до якої впала після червневої звістки про порушення нею ліцензійних умов з розробки газових родовищ, Девід Грір дав відверте інтерв'ю британському фінансовому порталу Proactiveinvestors.

Реклама:

Бізнесмен з багаторічним досвідом, рідко спілкується з журналістами, несподівано відкрито заявив, хто допомагає йому вирішувати проблеми в Україні, де, за його словами, процвітає хабарництво і корупція.

У рішенні проблем Regal з українським урядом, за словами пана Гріра, ключову роль грає Костянтин Жеваго.

"Питання з ліцензіями було швидко вирішено завдяки допомозі і підтримці Костянтина. Суд виніс ухвалу в нашу користь, і міністр був звільнений", - заявив гендиректор Regal, маючи на увазі рішення Кабміну про звільнення Віктора Бойка з посади міністра охорони навколишнього природного середовища.

"Костянтин особисто зацікавлений в постачаннях газу, що добувається Regal, на його підприємства. У міру наших можливостей ми робимо все, щоб підтримувати ці поставки. І навпаки: він вносить свою лепту у вирішення наших проблем", - пояснив Грір.

Прояснити ситуацію в історії з Regal Максим Прасолов, прес-секретар Костянтина Жеваго, минулого тижня не зміг.

Він не підтвердив, але і не спростував заяви Девіда Гріра. "Ми поки не коментуємо це питання", - Прасолов.

А в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища, яке курує видачу ліцензій на розробку родовищ в Україні, запевнили, що рішення про відновлення дії спеціальних дозволів компанії Regal ще не прийнято.

На рівні міністерства це питання буде розглядатися тільки після того, як Міжвідомча група з питань надрокористування за підсумками свого засідання підтвердить, що Regal ліквідувала всі порушення за ліцензійними умовами.

Дата засідання міжвідомчої групи ще не визначена, очікується, що воно відбудеться восени.

Однак відсутність наказу Мінприроди, офіційно реабілітуючими Regal, не заважає Девіду Гріру з упевненістю заявляти західнійаудиторії, що компанія вирішила проблеми в Україні.

Він також будує амбітні плани з розширення газовидобувного бізнесу в Україні.

З цією метою компанія зацікавлена залучити додаткове фінансування. Зокрема, через продаж частини активів для отримання вільних фінансових ресурсів або залучення партнера з українського боку.

Відзначимо, що Regal Petroleum працює в нашій країні з 1999 року.

Компанія розробляє Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища в Полтавській області.

Її доведені запаси газу на 1 січня 2010 року складають 253,7 млн. барелів в нафтовому еквіваленті.

Добовий видобуток Regal станом на 1 квітня 2010 року становив 2,537 тис. барелів нафтового еквівалента.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: