"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки: підстав для подорожчання цукру немає

П'ятниця, 13 серпня 2010, 19:34

Сприятлива ситуація на зовнішньому ринку, а також суттєві запаси не дають підстав очікувати росту цін на цукор на внутрішньому ринку України, але в перспективі допускається зростання цін на м'ясо.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив заступник міністра економіки Михайло Русинський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Заступник голови Мінекономіки відзначив, що ціни на цукор на світовому ринку знижуються на новинах про хороші види на урожай цукрової тростини.

Міжнародна організація виробників цукру прогнозує, що в наступаючому маркетинговому році пропозиція цукру на міжнародному ринку перевищить попит на 9%.

Реклама:

Крім того, зазначив чиновник, за прогнозами Мінагрополітики, валовий збір цукрового буряка в Україні в 2010 році складе 16,4 млн. тонн, що дозволить виробити 2,1 млн. тонн цукру у порівнянні з 1,2 млн. тонн 2009 року.

Такий обсяг. За його словами, повністю задовольнить внутрішній попит на цукор.

"На сьогодні ціни стабілізувалися. І навіть під впливом сезонного зростання попиту на цукор їх зростання протягом двох літніх місяців не перевищило 2,9%", - підкреслив Русинський.

Крім того, нагадав заступник міністра, ціни на цукор регулює держава - влада веде постійний моніторинг цінової ситуації на ринку цукру, встановлює максимальні торговельні надбавки до оптової ціни виробника.

"Згідно з попередніми балансовими розрахунками, залишки цукру на 1 серпня 2010 року складають 437 тис. тонн при середньомісячному споживанні в літні місяці - 150-170 тонн. Тобто, наявні на ринку залишки дозволять забезпечити потребу українських споживачів цукру протягом трьох місяців. До початку сезону переробки цукрових буряків залишків цукру вистачить", - додав він.

Щодо перспектив на ринку м'яса, заступник голови Мінекономіки підкреслив, що розвиток подій буде залежати від динаміки цін на зернові.

"Є підстави говорити про те, що, можливо, в перспективі м'ясо подорожчає.. Ще не відомо, що буде з цінами на зернові у вересні-листопаді", - сказав заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: