"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін пропонує відкрити "єдине вікно" для інвестпроектів

П'ятниця, 13 серпня 2010, 16:34

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді ввести так званий принцип "єдиного вікна" при реалізації інвестиційних проектів.

Про це ідеться в законопроекті, розробленому урядом і зареєстрованому у парламенті 12 серпня, повідомляє портал "Українські новини".

"Метою прийняття законопроекту є максимальне спрощення для суб'єктів інвестиційної діяльності порядку отримання послуг, пов'язаних із підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів, шляхом введення принципу "єдиного вікна", - наголошується в пояснювальній записці до проекту закону.

Законопроект, зокрема, передбачає покладання на спеціальний уповноважений орган функцій взаємодії з суб'єктами надання адміністративних та господарських послуг для спрощення порядку отримання послуг інвесторами, які реалізують інвестпроекти.

Реклама:

Таким уповноваженим органом законопроект пропонує визначити регіональні центри інвестицій та розвитку.

Передбачається, що уповноважений орган буде забезпечувати направлення наданих потенційним інвестором документів суб'єктам надання адміністративних та господарських послуг, а також забезпечувати видачу інвестору комплекту документів, який надає право на реалізацію інвестпроекту.

Уповноважений орган за погодженням з інвестором буде також розробляти оперативний план дій з підготовки до реалізації інвестпроекту.

Як повідомлялося, у травні 2009 року Рада відмовилася ввести принцип "єдиного вікна" при держреєстрації суб'єктів господарювання і узятті їх на облік у відповідних органах.

На початку липня 2010 року президент Віктор Янукович спрогнозував скорочення в 2010 році необхідних дозвільних документів для інвесторів щонайменше на 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!