БЮТівець розкритикував земельну ініціативу Азарова

П'ятниця, 13 серпня 2010, 12:14

Ініціатива Азарова спростити процедуру видачі землі для бізнесу посилить безладну забудову.

Про це нардеп Дмитро Вітвицький, фракція БЮТ, заявив УНІАН, коментуючи відповідну ініціативу уряду.

За його словами, ця пропозиція викликає "більше побоювань, чим схвалення".

"Мені, наприклад, абсолютно незрозуміло, що ще потрібно спростити в механізмі землевідведення для бізнесу?! Це і сьогодні відбувається досить просто - за великі гроші в будь-якому місці будь-якого міста. Що означає спростити?", - підкреслив політик.

Реклама:

При цьому він звернув увагу на те, що від цієї ініціативи, в першу чергу, постраждають історичні центри українських міст.

"Ми вже бачимо приклади того як безладно, з порушенням усіляких норм розростаються бізнес-центри в історичній частині Києва, Львова, Харкова, Чернівців, Івано-Франківська", - сказав нардеп.

На переконання депутата, ділянки з комунікаціями, які глава уряду зобов'язав безкоштовно надати будівельникам в кожній області, навряд чи будуть відведені під доступне житло.

"Якщо на якійсь із цих ділянок і з'явиться житловий будинок, то, як завжди, елітний, недоступний простим людям. В цілому ж, на цій програмі Кабіміну нагріватимуть руки будівельні олігархи", - заявив депутат.

Нагадаємо, що 15 липня 2010 року прем'єр-міністр Азаров під час зустрічі з представниками ділових кіл і дипломатичного корпусу пообіцяв, що уряд значно спростить процедуру надання земельних ділянок під будівництво.

"Я дав доручення мерам міст надавати майданчики під будівництво безкоштовно, причому, це мають бути не пустирі. Це мають бути підготовлені майданчики", - заявив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: