"Титан України" віддали Фірташу

Четвер, 12 серпня 2010, 10:45

Державним холдингом "Титан України" буде керувати Олександр Нечаєв, лояльний до бізнесмена Дмитра Фірташа.

З його приходом, вважають учасники ринку, у компанії з'явиться шанс на отримання інвестицій, а також імовірність включення до структури нових родовищ, пише видання "Экономические известия".

Одночасно всі відвантаження з України двоокису титану тепер контролюватиме найпопулярніший гравець газового ринку.

Регіонали перехопили ідею екс-прем'єра Тимошенко щодо створення ДХК "Титан України" і доручили управління нею людині Дмитра Фірташа.

Реклама:

Пан Нечаєв, за інформацією видання, стане гендиректором компанії.

Раніше він очолював підконтрольний Фірташу "Кримський титан" на посаді голови правління.

Інформацію про його призначення підтвердив голова правління "Сумихімпрому" Євген Лапін, якого в Кабміні готують на посаду першого заступника гендиректора холдингової компанії.

Він же відзначив, що ідея Юлії Тимошенко не зазнала жодних змін як у назві, так і в її структурі.

Нагадаємо, до складу ДХК "Титан України" увійдуть державні пакети акцій у розмірі 100% ВАТ "Сумихімпром", ДАК "Титан", що здійснює корпоративне управління 50% +1 акція ЗАТ "Кримський титан" та Запорізького державного титаномагнієвого комбінату після перетворення його у ВАТ.

Передбачалося, що Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК також з'являться в структурі державної компанії, 100% якої буде керувати Мінпром.

Але судова тяганина навколо цих об'єктів між Мінпромом і OstChem Ukraine, Фірташа, не дозволили завершити процес вливання підприємств у ДХК.

У результаті "Титан України" існує поки що лише на папері.

Втім, одному Фірташу підйом підприємств ДХК навряд чи під силу. Тим більше якщо в цю структуру увійде ЗТМК.

Лапін не виключив, що в складі акціонерів компанії можуть з'явитися й інші інвестори, а також підприємства з видобутку і переробки сировини.

"Ідеєю участі в роботі титанового холдингу зацікавилися також індуси, китайці. Не виключено, що до складу "Титану України" будуть введені ільменитовий і апатитові родовища в Житомирській, Полтавській та Кіровоградській областях", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!