НБУ зняв усі обмеження зі збиткових банків

Четвер, 8 липня 2010, 09:57

У зв'язку з "позитивними тенденціями в діяльності банківської системи" Національний банк України постановою №315 з 6 липня зняв зі збиткових банків всі обмеження, закріплені рішенням №421 від 22 липня 2009 року.

Тепер збиткові установи зможуть надавати незабезпечені кредити, видавати нові кредити інсайдерам, купувати власні акції і недержавні цінні папери, пише газета "Комерсант-Україна".

Крім того, вони будуть мати право виплачувати дивіденди акціонерам і розподіляти капітал, платити бонуси і премії співробітникам і виділяти гроші на спонсорство.

Збитковим банкам тепер дозволено збільшувати обсяги капітальних інвестицій і нематеріальних активів, оплачувати консультаційні послуги і відкривати нові філії та відділення.

Реклама:

Стане можливим і дострокове погашення боргових цінних паперів - раніше збиткові банки могли робити це лише у разі погашення облігацій за ціною нижче 50% від номіналу.

На момент введення цих обмежень в Україні працював 41 збитковий банк, нагадує видання. Через рік їх число зменшилося ненабагато - до 37.

Загальний збиток цих установ знизився з 8,4 млрд. гривень в I кварталі 2009 року до 4,9 млрд. гривень 2010 року, при цьому 3,2 млрд. гривень припало на Родовід Банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!