Коломойський придбав "стратегічний" аеропорт

Середа, 7 липня 2010, 09:44

Найпівденніший аеропорт України - севастопольський "Бельбек" - перейшов під контроль групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, близькі до Коломойського компанії купили юридичну особу ТОВ "Аеропорт "Бельбек", яка раніше уклала з Міноборони договір на оренду севастопольського аеропорту. 2010 року договір був продовжений ще на 20 років.

За неофіційною інформацією, співзасновниками ТОВ "Аеропорт "Бельбек" раніше виступали місцеві бізнесмени Олег Цуканов і Віктор Кріцин.
Факт зміни власника підтверджує і ротація менеджменту аеропорту.

Реклама:

Як повідомили в "Бельбеку", генерального директора аеропорту Георгія Боріщука три місяці тому змінив Віктор Маєвський.

Крім того, зараз в "Бельбек" здійснює рейси тільки компанія "Дніпроавіа", теж підконтрольна Ігорю Коломойському. Рейси "Дніпроавіа" були відновлені зовсім недавно.

Привабливість аеропорту "Бельбек" полягає в тому, що він перебуває значно ближчий до Південного берега Криму, ніж найближчий аеропорт в Сімферополі, зазначає видання.

Крім того, недалеко від "Бельбеку" проходить автотраса Севастополь - Форос - Ялта - Алушта - Судак. Це має велике значення для туристів, що прямують відпочивати на півострів.

Кримська влада розраховує, що новий господар вкладе в стратегічний для регіону об'єкт серйозні інвестиції.

"Там активно обговорюється питання щодо інвестування, серйозно розвиваються події", - коментує спікер Верховної ради Криму Володимир Константинов.

На думку експертів, основний напрямок, куди доведеться інвестувати Коломойському, - розширення пасажирського терміналу.

Оскільки "Бельбек" - колишній військовий аеродром, там дуже маленький пасажирський термінал.

Щоб модернізувати об'єкт, інвестору доведеться узгоджувати всі свої плани з Міністерством оборони, у підпорядкуванні якого перебуває об'єкт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: