Рада схвалила отримання позики на розвиток ГЕС

Вівторок, 6 липня 2010, 13:43

Верховна рада ратифікувала угоду, яка дозволить Україні отримати позику Міжнародного банку реконструкції та розвитку в розмірі 60 млн. доларів на розвиток гідроелектроенергетики.

За ратифікацію Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку і доповнень до угоди проголосували 313 депутатів.

За словами першого заступника голови Комітету ВР у закордонних справах Тараса Чорновола, повернення позики планується здійснювати за рахунок додаткового прибутку від гідроелектроенергетики.

Як повідомлялося, у лютому 2010 року Кабінет міністрів і Світовий банк підписали додаткову кредитну угоду в рамках реалізації проекту реабілітації українських гідроелектростанцій (ГЕС) про виділення 60 млн. доларів.

Реклама:

Передбачається, що проект реабілітації сприятиме підвищенню встановлених потужностей гідроелектростанцій Дніпровського каскаду приблизно на 400 MВт і збільшенню виробленого ними обсягу електроенергії приблизно на 500 ГВт-год.

Фінансування буде спрямовано на модернізацію трьох гідроагрегатів Другої Дніпровської гідроелектростанції (Дніпрогес 2) і трьох гідроагрегатів Кременчуцької гідроелектростанції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!