У Азарова хочуть страхувати і перестраховувати

Понеділок, 5 липня 2010, 16:25
Держфінпослуг готує пропозиції щодо створення державних страхових і перестрахувальних компаній

Про це повідомив голова відомства Василь Волга, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Готуємо матеріали прем'єр-міністру з концепції створення державної перестрахувальної компанії і готуємо пропозиції щодо створення державної страхової компанії", - сказав він.

Волга також повідомив, що, швидше за все, компанія може бути створена шляхом покупки страховика, що має всі необхідні ліцензії.

При цьому будуть розглядатися всі варіанти, підкреслив він.

Реклама:

За словами голови Держфінпослуг, державна страхова компанія могла б, зокрема, займатися страхуванням іноземців, що в'їжджають на територію країни, страхуванням від нещасних випадків на залізничному транспорті.

"Ми роздаємо мільярди, а на якій підставі, це - золоте дно", - сказав він.

Говорячи про створення державної перестрахової компанії, Волга підкреслив, що відповідне завдання поставив перед відомством прем'єр-міністр Азаров.

"Зараз починаємо розробляти концепцію. Те, що я бачу, дуже цікаво. Держава при правильній організації цього процесу може отримати для себе дуже серйозного помічника", - сказав голова комісії.

Він додав, що в даний час здійснюються підрахунки, скільки необхідно передбачити в бюджеті коштів на ці цілі.

За словами Волги, передбачається, що новостворена компанія буде перестраховувати агроризики в разі відновлення державою дотування страхування сільськогосподарської продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: