Грошима МВФ залатають "дірки" перед росіянами

Середа, 28 липня 2010, 11:25

Сьогодні МВФ розгляне питання про відновлення програми співробітництва з Україною.

Якщо все пройде успішно, влада може отримати в кредит 15 млрд. доларів, частина яких піде на погашення боргів перед росіянами, пише "Дело".

Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко підтвердив, що частина кредиту МВФ все-таки піде на покриття дефіциту бюджету.

"В остаточному документі про співробітництво передбачено, що кредит МВФ буде спрямований на дві мети: основна частина - на поповнення золотовалютних резервів України і частково - на фінансування дефіциту бюджету", - повідомив Тігіпко.

Реклама:

Тігіпко розповів, як гроші МВФ можуть потрапити росіянам.

За його словами, МВФ не розписує детально, куди повинні піти гроші, але мова може йти тільки про статті, передбачених держбюджетом.

"У тому числі, якщо буде необхідність до кінця року погасити кредит ВТБ, то певна частина коштів може піти на це. Але це будуть бюджетні гроші, а не цільові", - пояснив Тігіпко.

Заради отримання кредиту МВФ Кабмін змушений був піти на непопулярні заходи

"Сьогодні найболючіше питання - це підвищення тарифів. У майбутньому - впровадження пенсійної реформи. Це дуже складні для держави кроки. Але без вирішення цих питань у нас як у країни перспектив немає", - заявив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!